CHANEL REISSUE VS CHANEL TIMELESS CLASSIC FLAP BAG, THE FACTS:

Mademoiselle Coco Chanel ontwierp de 2.55 tas in februari 1955, dit iconische model dankt zijn naam aan de maand en het jaar van haar geboorte. Ze ontwierp de tas expres met een hengsel, zodat ze op een feestje dan haar handen vrij had voor een sigaretje, hors d’oeuvre en een glaasje. Een vrouw naar ons hart!

De populairste Chanel tas is zonder twijfel de Timeless Classic Flap Bag, die vaak ten onrechte 2.55 wordt genoemd. We zullen je proberen uit te leggen hoe dit zit.

De Chanel Flap Bag komt tegenwoordig simpelweg in twee klassieke varianten: de Reissue 2.55 en de Timeless Classic Flap Bag. Door de jaren heen zijn er verschillende varianten op de flap bag gelanceerd, wat erg verwarrend was. In 1983 stelde Karl Lagerfeld orde op zaken en sinds die tijd worden er slechts twee soorten classic flap bags verkocht, namelijk de:

- Chanel Reissue 2.55
- Chanel Timeless Classic Flap Bag

De verschillen:

  • Het slot aan de voorzijde is anders. De Reissue heeft een Mademoiselle turnlock, terwijl de Timeless Classic een dubbel CC slot heeft. Coco   Chanel heeft haar beroemde CC logo zelf ontworpen, maar het was Karl Lagerfeld die het logo voor het eerst gebruikte als sluiting op een tas.
  • Het leer van de Reissue is meestal pre-wrinkled, voor een zogenaamde 'used look'. Ze noemen het Aged Calfskin Leather. De Timeless Classic is het meest uitgevoerd in glad leder of in caviar leder van lam of kalf.
  • De ketting van de Reissue is niet doorregen met leder zoals bij de Timeless Classic wel het geval is.
  • Er is een verschil in maatvoering, hieronder vind je een overzichtje.

De overeenkomsten:

  • Een groot ingestikt CC logo aan de binnenzijde van de tweede flap.
  • De prijs van beide modellen komt overeen.
  • Beiden zijn verkrijgbaar met gouden of zilveren hardware.
  • Vintage tassen in dit model zijn beiden ietsje anders: minder afgeronde hoekjes dan tegenwoordig.
Chanel Crinkled Calfskin LeatherChanel Caviar Calfskin LeatherChanel Lambskin Leather
Chanel Crinkled Calfskin LeatherChanel Caviar Calfskin LeatherChanel Lambskin Leather

 

Chanel Reissue 2.55 Bag
Een doorgestikte flap bag met een rechthoekige Mademoiselle sluiting en een metalen ketting. Deze tas is verkrijgbaar in verschillende soorten leer zoals lakleder, python leder en croco leder. Maar het meest voorkomend is het 'aged calfskin' leder; een licht gekreukte ledersoort.

Uitgevoerd in vier maten; 224, 225, 226 en 227. Voorheen bestond ook maat 228, maar deze wordt niet meer geproduceerd sinds 2008.

Model  Maat cm (bxhxd)
Chanel Reissue 2.55 224 20 x 14,5 x 7,5
Chanel Reissue 2.55 22524 x 16 x 7,5
Chanel Reissue 2.55 226 28 x 17 x 8,5
Chanel Reissue 2.55 22732 x 19 x 9,5


Chanel Timeless Classic Flap Bag
Deze doorgestikte flap bag sluit met een CC slot aan de voorzijde en heeft een ketting die doorregen is met leder. Deze Timeless Classic heeft een moderne uitstraling, terwijl de Reissue een meer vintage-look heeft.
De Chanel Timeless Classic Flap Bag wordt in verschillende materialen uitgevoerd, maar het meest voorkomend is lamsleder en caviar. Beschikbaar in vijf formaten: Mini, Small, Medium, Jumbo en Maxi. De Jumbo en de Maxi werden kort geproduceerd met een single flap, maar zijn nu alleen verkrijgbaar met double flaps. 

Model Maat cm (bxhxd)
Chanel Timeless Classic Flap Bag Mini  16,5 x 14 x 6,5
Chanel Timeless Classic Flap Bag Small24 x 14,5 x 6,5
Chanel Timeless Classic Flap Bag Medium25,5 x 16 x 7,5
Chanel Timeless Classic Flap Bag Jumbo 30 x 20 x 10
Chanel Timeless Classic Flap Bag Maxi  33 x 23 x 10

 

© 2012 - 2021 035 DESIGNER VINTAGE 035vintage | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel