THE INS AND OUTS OF CHANEL CHAIN HANDLES

Geïnspireerd op de ketting aan de tas van een soldaat heeft modehuis Chanel in de afgelopen jaren verschillende kettingen gebruikt aan hun tassen. De meest populaire én meest gebruikte is de met leer doorregen ketting. Er wordt gezegd dat soortgelijke kettingen werden gebruikt door de nonnen in het weeshuis waar Coco Chanel opgroeide.

Classic Chanel Chain Leather
Deze ketting wordt heel veel toegepast, met name op de Chanel 2.55 Timeless Classic Flap Bag. Maar je vindt hem ook terug bij de Wallet on Chain en de Shopping Tote. De lengte van de ketting is echter steeds verschillend.  Bij de 2.55 Timeless Classic Flap Bag is hij nooit lang genoeg om crossbody te kunnen dragen, bij de WOC juist wel. De Shopping Tote is natuurlijk gemaakt om over de schouder te dragen. Uitvoeringen in mat of glanzend zilver en goud. Altijd doorregen met leder in de kleur van de tas.

Chanel Reissue Chain
De Reissue ketting, of Mademoiselle ketting, wordt voornamelijk gebruikt voor de Chanel Reissue 2.55 Bag, maar ook op andere tassen waarvan een nieuwe variant op een oude uitvoering is gemaakt wordt hij toegepast. Deze tassen hebben dan ook allen het woord ‘Reissue’ in hun naam verwerkt. Bij de Chanel Reissue 2.55 Bag kan de ketting enkel of dubbel worden gedragen over de schouder. Voor crossbody is hij te kort. Uitvoeringen mat of glanzend zilver, goud en zwart.

Bijoux Chain
Deze ketting is nu niet meer in productie, maar werd in 2007 en 2008 gebruikt voor zowel de Timeless Classic Flap Bags als de verschillende Reissues. Het zijn grotere schakels en ze glanzen wat meer. Op de genoemde stijlen is deze ketting ook weer te kort om crossbody te kunnen dragen. In goud en zilver.

Gun Metal Chain
De gun metal chain is een ketting met een zogenaamde ‘antiek finish’, waardoor hij minder glanst en wat zwarte ondertonen heeft. Deze ketting wordt voornamelijk toegepast op de Chanel Boy Bag, waarbij de ketting onderbroken wordt door een lederen riem. Het hengsel van de Boy Bag is altijd lang genoeg om crossbody te kunnen dragen, maar dubbel over de schouder kan uiteraard ook. Matte uitvoering in zwart, goud en zilver.

© 2012 - 2021 035 DESIGNER VINTAGE 035vintage | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel