LOUIS VUITTON - HIGHLIGHTS AND MOST ICONIC BAGS

Louis Vuitton Keepall
Deze LV Keepall tas heeft een perfect formaat; niet te klein, niet te groot. Eigenlijk wordt zo'n tas alleen maar mooier naarmate hij meer gebruikt wordt, dus ga vooral veel op reis.

Voor het eerst geïntroduceerd in de vroege jaren 30, ontworpen door George Vuitton, de zoon van Louis. Het donkerbruine canvas natuurlijk bezaaid met LV-monogrammen. Een naamlabel aan het handvat en een koperkleurig slotje mét sleutel aan de rits. Gevoerd met donkerbruine stof aan de binnenzijde, geen zijvakjes.

LEES MEER >>


THE INS AND OUTS OF CHANEL CHAIN HANDLES

Geïnspireerd op de ketting aan de tas van een soldaat heeft modehuis Chanel in de afgelopen jaren verschillende kettingen gebruikt aan hun tassen. De meest populaire én meest gebruikte is de met leer doorregen ketting. Er wordt gezegd dat soortgelijke kettingen werden gebruikt door de nonnen in het weeshuis waar Coco Chanel opgroeide.

LEES MEER >>


CHANEL REISSUE VS CHANEL TIMELESS CLASSIC FLAP BAG, THE FACTS:

Mademoiselle Coco Chanel ontwierp de 2.55 tas in februari 1955, dit iconische model dankt zijn naam aan de maand en het jaar van haar geboorte. Ze ontwierp de tas expres met een hengsel, zodat ze op een feestje dan haar handen vrij had voor een sigaretje, hors d’oeuvre en een glaasje. Een vrouw naar ons hart!

De populairste Chanel tas is zonder twijfel de Timeless Classic Flap Bag, die vaak ten onrechte 2.55 wordt genoemd. We zullen je proberen uit te leggen hoe dit zit.

De Chanel Flap Bag komt tegenwoordig simpelweg in twee klassieke varianten: de Reissue 2.55 en de Timeless Classic Flap Bag. Door de jaren heen zijn er verschillende varianten op de flap bag gelanceerd, wat erg verwarrend was. In 1983 stelde Karl Lagerfeld orde op zaken en sinds die tijd worden er slechts twee soorten classic flap bags verkocht, namelijk de:

- Chanel Reissue 2.55
- Chanel Timeless Classic Flap Bag

LEES MEER >>


 

© 2012 - 2021 035 DESIGNER VINTAGE 035vintage | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel